Mi kell a sikerhez az átalakulás korában?

A munkaerő döntő többsége ma már az újabb generációkból kerül ki. A folyamatos innováció pedig befektetéssel jár. Mostanra mindenki számára világos már, hogy a munkakörülményeink megváltoztak a COVID-19 tombolásával.

Több nemzetközi kimutatás szerint, azonban nem csak a jelenlegi helyzet, de a vállalatok későbbi működését is befolyásolja, átalakítja majd ez a változás.

A változás mindannyiunktól új viselkedésmódok átvételét kívánja meg — innovatívabbnak, agilisabbnak, együttműködőbbnek és minden szempontból többnek kell lennünk.

Elismerések és publikációk

2009 - Különdíj

A Szent István Egyetem, Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar digitális megújulás projektjének egyik jelentős elismerése volt ez a díj.

2010 - Publikáció - Különdíj

Korszerű logisztikai rendszerek vállalati alkalmazása témakörben írt publikációnk egy neves tagokból álló zsűri előtt logisztika különdíjat is kapott. A forradalmi Big data alapú megoldás képes biztosítani az ellátási lánc - akár IoT érzékelőkkel kiegészített -egységeit a logisztika, vagy pénzügyi területek felé a kockázatkezelés minimalizálásához elengedhetetlen információakt. Melynek segítségével a folyamatban lévő reakcióidők képesek jelentősen lecsökkenni.

2014 - Publikáció

A Nem hagyományos technikák a vezetői kommunikációban címmel megjelent szervezetfejlesztés témakörben publikált szabadalmunk ebben az évben egy neves hazai megmérettetésen harmadik helyezést ért ei.

2014 - Cikk - itbusiness.hu

A vállalati megújulás lehetősége nagymértékben függ a vezetők innovációs hajlamától. Az új kommunikációs eszközök megváltoztatják a gondolkodásunkat, szokásainkat – a személyiségünket. Ezért a szervezet már nem tud kitérni a technikai-technológia fejlesztések elől. Ennek hatására a hagyományos vezetői funkciók és feladatok átalakulnak, módosul a szervezeti struktúra, növekszik a munkatársi felelősség.

2017 - Publikáció

Menedzsment tanácsadói kézikönyv,
12. fejezet – A változás
(ISBN: 978 963 454 011 3)

Az OD & IT Solutions elkötelezett abban, hogy ezek a változások sikeresek legyenek partnereinknél, ezért köszönjük hogy a sikerekben osztozhatunk.